ஹப்பிங்டன் போஸ்ட் இதழ்.நடத்திய கருத்துக் கணிப்பின் மூலம் தோசைக்கு இந்த கெளரவம் பல்வேறு நாடுகளுக்கும் சுற்றுலா சென்ற அனுபவம் படைத்த ஒருவர் இந்த உணவு வகைகளைத் தொகுத்துள்ளார்.இந்தப் பட்டியலில் தென்னிந்தியாவின் புகழ் பெற்ற மசாலா தோசை தவிர, சீனாவின் பீகிங் டக், அமெரிக்காவின் பிபிக்யூ ரிப்ஸ், ஜப்பானின் டெபன்யாகி ஆகியவையும் இடம் பெற்றுள்ளன.
மசாலா தோசை குறித்து அந்த எழுத்தாளர் கூறுகையில், அரிசி மற்றும் மசாலாவால் ஆன இந்த தோசை மிகவும் சுவையானதாக இருக்கிறது. நசித்த உருளைக் கிழங்கையும், வெங்காயத்தையும் இந்த தோசைக்குள் புதைத்து சுருட்டி கொடுக்கிறார்கள். கூடவே அருமையான சட்னியும் தருகிறார்கள். மிக மிக அருமையான உணவு இது. கண்டிப்பாக ஒருவர் தனது ஆயுட்காலத்திற்குள் இதைச் சாப்பிட்டாக வேண்டும், அவ்வளவு ருசியான உணவு இது என்று வாயில் எச்சில் ஒழுக எழுதியுள்ளார்.
10 Must-Tries Around the Globe
10 Foods Around The World To Try Before You Die
India: Masala dosa
NO :4 USA: BBQ ribs If there's one US cuisine that has aficionados frothing at the mouth, it's the holy grail of smoked pork ribs: the BBQ. Kansas City, Memphis and St. Louis are US BBQ capitals, not forgetting Texas, the Carolinas ... hell, it seems everyone has their favorite local variety.
NO : 5 Australia and New Zealand: Pavlova Fiercely competitive Australia and New Zealandvie for ownership of this iconic dessert. Currently the odds are on a hotel in Wellington, New Zealand as having invented this heavenly melange of meringue and cream. The dish is named for the Russian ballerina Anna Pavlova, and indeed the meltingly soft light-as-air meringue does bring to mind the fluffy tulle of a ballet tutu. A classic pavlova is topped with lashings of whipped cream daubed with passionfruit, strawberries and kiwi fruit.
NO :6 Italy: Zucchini flowers Everyone who's eaten Tuscany's fiore di zucca, or deep-fried zucchini flowers, says they're to die for, so it makes sense to add them to our list. The tender yellow zucchini flowers are stuffed with a delicious filling, maybe herbed ricotta or mozzarella, then dipped into a simple tempura-like batter and sizzled in olive oil. The result is a melt-in-the mouth, sweetly crisp sensation that must beeaten immediately.
NO :7 Thailand: Som tam (green papaya salad) To savour Thailand's four essential flavours - sour, salt, sweet and chilli - in one dish, load up a bowl of som tam and prepare for sensory overload. The base ingredient of shredded unripened papaya is combined with any or all of the following: palm sugar, garlic, lime juice, fish sauce, tamarind juice, dried shrimp and, quite often, seafood, tomatoes, carrot, beans and peanuts. Simply add the ingredients to a mortar and start pounding. A northern Thai dish from the Isan region, som tam is typically served with grilled chicken and sticky rice. If you're making the dish at home and can't source a green papaya at your local supermarket, you can substitute unripe mangoes, apples or cucumbers for a similar, but not as authentic, result.
NO :8 Greece: Moussaka he national casserole in Greece is a certain must-try dish, and these days there aren't many of us who haven't succumbed to this melting concoction. The Greek answer to the Italian lasagne, the dish is made by smothering layers of ingredients in a cheese béchamel sauce, and baking until creamily melted and golden. Along with ground beef or lamb, the major ingredient in a traditional moussaka is eggplant; regional varieties might use other vegetables following this method, such as artichokes and potatoes. The salted and browned slices of eggplant are layered with meat stewed with onions, garlic, tomatoes and spices. Wherever you live, the resulting cheesy casserole is a heart-warming dish to serve in winter.
No comments:
Post a Comment